Resepi Jagung Manis Mudah (Homemade)

Hari ni nak share resepi mudah semudah one two three.
Semalam mak sis ada bawak balik jagung mentah. Mulanya sis nak buat jagung bakar manis. Tapi lupa nak bagi tahu mak jadi hari ni maka dah rebus semua jagung tu. Huhu😂
Jadi sebabkan tak berapa gemar makan jagung rebus kosong so nak buat jagung manis semanis manis senyumanmu. Auch. Haha. Ok dah merepek.

Bahan² nya tak banyak pun. 
1. Satu.. tongkol?? or batang?? jagung 
2. Satu sudu planta/mentega
3. Dua sudu susu pekat manis (nak lagi manis boleh tambah banyak lagi tapi jangan manis sangat. Kencing manis kang)
4. Sedikit garam

Cara²nya
1. Kerat? Parut? Jagung (al maklumlah lama tak belajar bahasa melayu.😭)
2. Bawak masuk dalam kuali. Panaskan atas dapur.
3. Masukkan planta/mentega dan susu pekat ke dalam jagung yang masih atas dapur. Gaul² kasi sebati.
4. Tabur garam sikit dan gaul lagi.
5. Siap.

Makan panas² best woo. Kat luar beli dalam cup kecik dah rm2.50. buat kat rumah boleh makan banyak. 
Ok tu je. Mudah je kan.
Selamat mencuba.😉